Over Xperthis

Xperthis is de belangrijkste industriële ICT-speler met 100% Belgische verankering en met ziekenhuizen als exclusieve doelgroep. Xperthis heeft een brede klantenbasis en een marktpenetratie van 75% in de ziekenhuizen over het gehele land en beschikt over zowel de financiële, de commerciële als de technische slagkracht die nodig zijn om een adequate invulling te geven aan de huidige en toekomstige noden vanuit de ziekenhuissector. Xperthis telt meer dan 170 medewerkers verspreid over meerdere vestigingen in geheel Belgïe. Het bedrijfskapitaal bedraagt 30 miljoen euro, terwijl het omzetcijfer 2013 rond de 25,5 miljoen euro lag. Xperthis maakt deel uit van de NRB groep, één van de top 5 ICT-spelers in Belgïe.

Een ict partner met een missie

De zorgsector wordt geconfronteerd met een aantal belangrijke uitdagingen, waarbij rationalisatie, kwaliteit en efficiëntie de sleutelwoorden zijn. In deze context is een belangrijke rol weggelegd voor ICT in de optimalisatie van zowel de operationele werking als het management van het ziekenhuis, alsook in de verbetering van de kwaliteit van het zorgproces.

Xperthis is dé Belgische ICT-specialist voor ziekenhuizen. Met een brede waaier aan “bewezen” oplossingen, aangevuld met de nodige infrastructuurdiensten en een sterke bagage aan businessexpertise, is het bedrijf in staat om ziekenhuizen concreet bij te staan in het realiseren van hun bedrijfsstrategie.

Geïntegreerde modulaire totaaloplossing

Xperthis kan de kernprocessen van een ziekenhuis in hun volledigheid informatiseren: de logistieke en financiële back office processen, de zorgprocessen, en de administratieve zorgprocessen zoals tarificatie en facturatie. Ziekenhuizen ondersteunen bij het resultaatgericht beheren van hun beleidsinformatie doet Xperthis aan de hand van een aantal krachtige rapporterings- en managementinformatiesystemen. Ons communicatieplatform zorgt bovendien voor de onderlinge uitwisseling van data – intra- en extra muros – én een naadloze integratie. Voor ondersteunende infrastructuurdiensten tot slot werkt Xperthis nauw samen met businesspartner (en tevens referentieaandeelhouder) NRB.